• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Spletna trgovca leta 2016 sta Click2Chic in Malinca

Glavni nagradi za naboljšega spletnega trgovca 2016 sta prejeli spletni trgovini click2chic.si in malinca.si. Nagrade najboljšim spletnim trgovcem so podelili na peti konferenci Shopper's Mind Ecommerce Day v organizaciji podjetja Ceneje.

Na tekmovanju Spletni trgovec leta 2016 je sodelovalo skoraj 70 najvidnejših spletnih trgovcev, k izboru zmagovalcev pa je prispevalo 22.633 potrošnikov. Spletni trgovec leta 2016 v skupnem seštevku je postala spletna trgovina click2chic.si (»Web Champion Award«), lanska skupna zmagovalka, spletna trgovina z zdravo prehrano malinca.si, pa je dobila nagrado za manjšega spletnega trgovca, ki je izzivalec na trgu (»Web Challenger Award«).

V kategoriji avtomoto je letos slavila trgovina silux.si, na področju izdelkov za dom in vrt vitapur.si, v kategoriji informacijske tehnologije in zabavne elektronike pa trgovina conrad.si. V kategoriji erotika je prvak postala trgovina sveterotike.si, v kategoriji hrane in pijače malinca.si, med opremo za male živali pa trgovina zoohit.si. Na področju lepote in zdravja je bila najboljša skupna zmagovalka click2chic.si, v kategoriji za otroke in družine pa portal funky.si. Najboljša spletna trgovina za oblačila in obutev je alpihashop.si, printink.si pa v kategoriji pisarniških in šolskih potrebščin. Na področju športne opreme je slavil extremevital.com, zmagovalni trgovec za telefonijo je postal gizzmo.si, najboljši spletni nakupovalni center pa je tako kot lani mimovrste.si.

Podeljene so bile tudi posebne nagrade, in sicer se je v kategoriji večkanalne prodaje najbolj izkazala trgovina gizzmo.si, med tekmovalci, ki ponujajo zgolj spletno prodajo, pa je zmagal printlink.si. Med trgovci, ki so letos ustanovili spletno trgovino, je najbolj navdušil portal polna-kahlica.si, med spletnimi trgovci, ki poslujejo v Sloveniji in vsaj še eni državi, pa je nagrada pripadla trgovini licila.si. Največ glasov so kupci namenili portalu pikolin.si, spletna trgovina trgovca Mercator pa je bila prva izbira komisije. Najbolj optimizirano stran z vidika iskalnega marketinga ima portal cpikolin.si.

Podeljeni sta bili tudi dve priznanji, in sicer spletni trgovini z avdio in video opremo sonusart.si ter storitvi posljipaket.si.