• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Ljubljana bo zaradi Heinekena še več kolesarila

V okviru Heinekenove globalne pobude »Mesta« so kolesarji septembra v Ljubljani v času mednarodnega tedna mobilnosti z mobilno aplikacijo #mestokolesari beležili število prevoženih kilometrov. Odziv je bil odličen, sporočajo iz Heinekena, saj se je do konca projekta nabralo 20.000 prevoženih kilometrov. s tem pa bo nizozemski pivovar prispeval sredstva za izboljšavo kolesarske infrastrukture v slovenski prestolnici.

Kolesarji so prispevali kilometre, družba  Heineken pa bo namenila sredstva za izboljšanje varnosti kolesarjev na ljubljanskih odsekih, ki po mnenju stroke najbolj nujno potrebujejo obnovo. V sodelovanju z Mestno občino Ljubljana naj bi bila kolesarska infrastruktura obnovljena do poletja 2017, vključuje pa odseke na križišču Resljeve ceste in Petkovškovega nabrežja, na Bohoričevi ulici, na Malenškovi ulici, kolesarsko stezo na Zaloški cesti in odsek med Cesto 30. avgusta in Rosno potjo.

»Vsi skupaj smo dokazali, da lahko sooblikujemo dobre zgodbe in dajemo utrip mestu. Ljubljana je letošnjo jesen postala prava kolesarska prestolnica!« sporočajo iz Heinekena.