• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Kraš in Drap predstavljata robota Elibota

Hrvaško prehrambeno podjetje Kraš in digitalna agencija Drap sta na nedavnem dogodku v Kraševem zabaviščnem parku Ekopark predstavila svoj skupni izobraževalni projekt – robota Elibota, ki je otrokom s pomočjo tehnologije Leap motion omogočil, da robota upravljajo na daljavo.

Otroci so Elibotu pomagali pri krmljenju gozdnih živali, hkrati pa so sami lahko preizkusili tehnologijo, ki premika meje med virtualnim in resničnim.  »Uporaba novih tehnologij, kot so naprednejši senzorji gibanja, robotike in prenos v živo, so nam omogočili, da Ekopark približamo otrokom in jim hkrati damo občutek zadovoljstva ob skrbi za živali in okolje,« je povedal direktor agencije Drap Davor Runje, ki je letos tudi v žiriji za nagrade Sempler (intervju z njim si boste lahko prebrali v novembrski številki Marketing magazina). »Zaradi prenosa v živo so se otroci počutili, kot da so z živalmi, za katere so skrbeli,« je dodal.

Tako v agenciji kot tudi v Krašu poudarjajo, da je projekt Elibot namenjen izobraževanju otrok, saj so se lahko poleg tega, da so izkusili tehnologijo ne tako oddaljene prihodnosti, veliko naučili o temeljnih vrednotah, kot so empatija, varovanje okolja in skrb za živali.