• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Goat Story se s pametnim kavnim aparatom vrača na Kickstarter

Mlada slovenska ekipa Goat Story je z inovativno kavno skodelico Goat Mug v obliki kozjega roga pred dvema letoma navdušila podpornike na platformi za množično financiranje Kickstarter, ki so ji namenili skoraj pol milijona dolarjev. Zdaj se vračajo z novim podvigom – pametno napravo za pripravo kave, ki so jo poimenovali Gina.

Gina, pametni instrument za pripravo kave. (Foto: Goat Story)

Kot pravijo v podjetju Goat Story, ki zdaj združuje že dvajset zanesenjakov, med katerimi je tudi pet nekdanjih predsednikov in članov upravnega odbora Študentske sekcije Društva za marketing Slovenije, želijo vsem ljubiteljem kave približati kulturo uživanja in priprave kakovostne kave. Tako so zasnovali inovativen instrument, ki združuje klasične metode priprave kave z najnovejšo tehnologijo. Aparat Gina ima vgrajeno pametno tehtnico in mobilno aplikacijo, ki uporabnika na preprost način vodita do popolne skodelice kave. »Izdelku pa posebnost dodaja še vijak, ki omogoča uravnavanje pretoka vode in eksperimentiranje z različnimi tehnikami priprave kave. Uporabnik se tako lahko poigrava s kar tremi različnimi tehnikami: pour-over, cold-drip ali immersion, svoje stvaritve pa preko aplikacije kadar koli deli še z drugimi ljubitelji kave,« opisujejo tehnične značilnosti izdelka.

Za podobo Gine je poskrbel Luka Pirnat, oblikovalec iz ekipe Goat Story, ki je, kot navajajo, estetiko in funkcionalnost izdelka uspešno združil v skrbno izbranih materialih. Gina ima tako lijak  iz vlite keramike, ogrodje iz nerjavečega jekla in ročno pihano steklo visoke kakovosti. Pri snovanju ideje je sicer sodelovalo še več slovenskih kreativcev in obrtnikov s področja kave. Videz aplikacije je zasnoval oblikovalec Miha Artnak, promocijski video, s katerim se bo izdelek predstavil trgu, pa je posnela ekipa Bright Visuals.

Na Kickstarterju bodo sredstva za začetek proizvodnje tega pametnega kavnega aparata začeli zbirati še letošnjo jesen. Na tej povezavi pa si preberite, kako so s svojo kampanjo za kavno skodelico Goat Mug navdušili tudi Facebook, ki jih je povabil, naj jo predstavijo na platformi Facebook for business v sekciji zgodb o uspehu.

Gina, pametni instrument za pripravo kave. (Foto: Goat Story)
Ekipa Goat Story. (Foto: Goat Story)