• Facebook
  • Twitter
  • RSS

V žiriji za nagrade ADC*E tudi Janez Rakušček

Evropski klub umetniških direktorjev (ADC*E) bo letos že petindvajsetič podelil nagrade ADC*E največjim dosežkom v evropskem oblikovanju in oglaševanju. Med žiranti je tudi slovenski predstavnik Janez Rakušček, izvršni kreativni direktor v agenciji Luna\TBWA, ki bo ocenjeval dela v kategoriji integracija in inovacija (integration & innovation).

Janez Rakušček, izvršni kreativni direktor v agenciji Luna\TBWA.

Predsednik vseh šestih žirij je Johannes Newrkla, direktor avstrijske agencije Merlicek & Grossebner, ki je bil leta 1990 med ustanovnimi člani Evropskega kluba umetniških direktorjev (ADC*E) in bil osem let tudi njegov predsednik. Žirijo v kategoriji film in radio bo vodila Britta Pötzsch, globalna kreativna direktorica v nemški agenciji Ogilvy & Mather Düsseldorf, predsednica žirije za tiskano in zunanje oglaševanje, je Chaka Sobhani, glavna kreativna direktorica v britanski agenciji Leo Burnett London, delo žirije za interaktivna in mobilna dela pa bo usmerjala Valentina Culatti, izvršna direktorica italijanske agencije Unit9. Predsednik žirije za oblikovanje je Mario Eskenazi, ustanovitelj španskega oblikovalskega studia Mario Eskenazi Studio, žirijo za promocije in nove medije bo vodil Alexander Kalchev, izvršni kreativni direktor v francoski agenciji DDB Paris, Adrian Botan, globalni izvršni kreativni direktor v romunski agenciji McCann Bucharest, pa je predsednik žirije za integracijo in inovacijo, v kateri bo prijavljena dela ocenjeval tudi Janez Rakušček.

Skupno bo prijavljena dela presojalo 52 vodilnih kreativcev in oblikovalcev, ki jih je izbralo 18 držav članic ADC*E. Celoten seznam žirantov je dostopen tu. Sestali se bodo v oktobru in najbolj kreativnim delom v vsaki kategoriji podelili zlate, srebrne in bronaste nagrade kot tudi veliko nagrado. Zmagovalci bodo znani na tretjem Evropskem festivalu kreativnosti ADC*E, ki bo med 13. in 15. oktobrom 2016.