• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Prodaja preko spleta večja še za četrtino

Prihodki od spletne trgovine na svetovni ravni bodo letos porasli za 23,7 odstotka na 1900 milijard (1,9 bilijona) ameriških dolarjev, kar predstavlja 8,7 odstotka celotnih prihodkov od maloprodaje na svetu.

Foto: Dreamstime

Kot napoveduje analitični portal eMarketer, se bodo svetovni prihodki od maloprodaje letos povečali za 6 odstotkov na 22 bilijonov ameriških dolarjev in nato podobno stopnjo rasti ohranili do leta 2020, ko naj bi znašali že 27,7 bilijona dolarjev. V eMarketerjevem poročilu še posebej izstopa napoved o rasti spletne trgovine, saj naj bi prihodki od maloprodaje preko spleta do leta 2020 naraščali po dvomestni stopnji rasti. Leta 2020 naj bi dosegli okrog 4 bilijone dolarjev in dosegli 14,6 odstotka celotnih prihodkov od maloprodaje na svetu. Iz napovedi so sicer izključeni potovanja in prodaja vstopnic za različne dogodke.

Največ k rasti spletne trgovine prispeva Kitajska, ki naj bi letos zabeležila skoraj 900 milijard prihodkov od spletne prodaje, kar je skoraj polovica (47 odstotkov) svetovne spletne trgovine. To pomeni, da bo azijsko-pacifiška regija v naslednjih štirih letih ostala največji trg spletne prodaje na svetu.

Vir: Warc