• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Novo mesto bo za tri dni gostovalo letošnji maraton ustvarjanja kratkih filmov

Dolenjska prestolnica bo med 23. in 26. avgustom 2016 prizorišče ustvarjalne vročice, organizatorji pa letos poleg slovenskih filmskih ekip k sodelovanju vabijo tudi filmske ustvarjalce iz drugih držav.

Po Radovljici in Postojni se zemljevidu filmskega ustvarjanja v okviru festivala Muvit/6x60 v 2016 pridružuje Novo mesto, ki se bo za tri dni spremenilo v prizorišče snemanja kratkih filmov, prijave na festival pa so že odprte.

Ekipe ljubiteljev filma se bodo tako kot v prejšnjih izvedbah potegovale za denarne nagrade, pri ustvarjanju 6- do 8-minutnih filmov pa se bodo, omejene s časom in sredstvi, lahko zanašale le na ustvarjalnost in iznajdljivost. Končne izdelke morajo posneti v 60 urah, pri čemer morajo upoštevati tudi določene smernice. Končno oceno bo dala strokovna žirija priznanih filmskih ustvarjalcev (režiser/-ka, direktor/-ica fotografije in igralec/-ka), na projekciji pa bo priložnost za glasovanje dobilo tudi občinstvo, ki bo izbiralo film občinstva.

»Muvit letos organiziramo že tretje leto zapored in ponosni smo, da se tako kot mi razvijajo tudi tekmovalci in sam festival. Sklad za nagrade se je povečal (skupaj 4.500,00 EUR) in nagrada za zmagovalni film znaša kar 2.000,00 EUR. Naša želja je, tako kot vsako leto, da čim več tekmovalcev ustvarja na področju mesta gostitelja, saj bo tako izkušnja maratona, ustvariti film v 60-urah, polnejša in mesto bo za nekaj dni postalo prava filmska kulisa,« je povedal Gregor Graf, direktor in idejni pobudnik festivala.

Ekipe se na Muvit/6x60 lahko prijavijo prek spletne strani www.muvit6x60.com, vsi navdušenci nad filmskim ustvarjanjem pa so vabljeni, da spremljajo tudi Facebook stran www.facebook.com/muvit6x60, kjer bodo redno objavljene vse pomembne informacije o dogajanju na festivalu Muvit/6x60