• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Investitorjem se je predstavila že tretja generacija start-upov pospeševalnika ABC

Podjetniški pospeševalnik ABC je v ljubljanskem BTC Cityju pripravil Demo Day, dogodek, na katerem se je lokalnim in mednarodnim investitorjem predstavilo devet start-upov s področja inovativnih oblik elektronske prodaje oziroma poslovanja in tehnologije.

Foto: BTC

Tretja generacija mladih podjetnikov je tri mesece razvijala rešitve v okviru tretjega programa »Commercial Tech«, svoje izpopolnjene predstavitve pa je v petek, 26. junija, predstavila potencialnim investitorjem.

Med devetimi podjetji sta se predstavili tudi dve slovenski. Podjetje 45HC s svojo rešitvijo izboljšuje učinkovitost dobavnih verig podjetij, v naslednjih letih pa želijo postati največja logistična storitvena platforma na svetu. Drugo slovensko podjetje, SmartIS City, se je predstavilo z rešitvami za upravljanje pametnih mest.

V programu sta sodelovali tudi italijanski podjetji FruttaWeb in Paperleap. Prvo se ukvarja s hitro dostavo kakovostnega sadja in zelenjave iz Italije kamor koli po Evropi, Paperleap pa želi pomagati znanstvenikom pri iskanju najboljših možnosti za objavo njihovih člankov in ugotovitev. Poljski Hotailor.com se ukvarja z rešitvijo za bolj učinkovito in personalizirano načrtovanje poslovnih potovanj. Indijsko-francoski WeShare pa s svojo platformo omogoča enostavno deljenje tako rekoč česar koli in zaslužek na ta račun. Francoski Bubbles Chat namerava s svojo aplikacijo zagotavljati neposredno komunikacijo z lokalnimi trgovinami in storitvami na enem mestu preko pametnega telefona. Srbsko-avstralski Violanto razvija platformo, ki zbira tržne podatke o vedenju potrošnikov ter avtomatično prilagodi spletno stran glede na potrebe kupcev v realnem času. Srbski Drobio pa se razvija v specializirano družbeno omrežje za modo.

Naslednji trimesečni program posvečen internetu stvari

Intenzivni trimesečni program pod okriljem pospeševalnika ABC je tako končala še tretja generacija start-upov. Medtem ko sta start-upi, ki so se predstavili na prvih dveh dogodkih Demo Day, prejeli približno dva milijona evrov investicij, so v tretji generaciji prvič štirje start-upi investitorje pridobili že pred samim zaključnim dogodkom. V oktobru se bo v pospeševalniku ABC začel že četrti trimesečni program, ki bo potekal na temo interneta oziroma interneta stvari. Ta bo ponudil priložnost še večjemu številu udeležencev, saj bo v programu lahko sodelovalo kar 30 start-upov.

Tudi načrti pospeševalniki ABC so ambiciozni. Po besedah njegovega direktorja Dejana Roljiča nameravajo 30. junija odpreti nov pospeševalnik Venture Gates v Nemčiji, avgusta pa pospeševalnik Global Home v Silicijevi dolini.