• Facebook
  • Twitter
  • RSS

WEBSI vabi javnost h glasovanju za svojega spletnega prvaka

Tekmovanje WEBSI Spletni prvaki, ki s pomočjo 75-članske strokovne in poslovne žirije izbira digitalne presežke Slovenije, vsako leto k oddaji svojega mnenja povabi tudi splošno javnost. Ta lahko za svojega spletnega prvaka glasuje do 20. junija 2016.

WEBSI Glas ljudstva upošteva vedno večjo digitalno pismenost splošne javnosti, zato izmed prijavljenih projektov nagradi zmagovalca ljudstva. Ocene, ki jih podajo glasovalci, hkrati prispevajo 20 odstotkov h končni oceni in tako boljši uvrstitvi projekta na tekmovanju.

Glasovanje za zmagovalca ljudstva poteka do 20. junija 2016, in sicer na spletni strani http://glasuj.websi.si. Za enega ali več projektov lahko glasuje vsak uporabnik spleta, ki se tako hkrati poteguje za privlačne praktične nagrade (za knjigo Alaina de Bottona Novice, navodila za uporabo, ki je izšla pri Marketing magazinu, skodelico Radia Center, vsi sodelujoči pa prejmejo enoletno naročnino na revijo Računalniške novice).

Da ne bi prihajalo do zlorab, se morajo uporabniki za glasovanje prijaviti, glasujejo pa lahko o všečnosti in uporabnosti izbranega digitalnega projekta, lahko pa pustijo tudi komentar oziroma mnenje o projektu. Prav tako lahko projekt oziroma projekte delijo preko družbenih omrežij Facebook, Twitter in Google+.