• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Piranska sol odslej naprodaj tudi na Amazonu

Piransko sol družbe Soline lahko mednarodni kupci zdaj kupijo tudi v spletni trgovini Amazon, kjer jo bodo našli v kategoriji gurmanskih izdelkov.

Foto: Soline

Kot pravi Klavdij Godnič, direktor družbe Soline, je uvrstitev njihove soli v Amazonov gurmanski kotiček predvsem priznanje njene kakovosti. »Z umestitvijo izdelkov Solin na najbolj znani svetovni prodajni portal želimo sicer predvsem dvigniti prepoznavnost izdelkov, saj prodaja soli preko spletnih portalov, predvsem zaradi teže in relativno nizke cene, sicer ne predstavlja ključnega prodajnega kanala. Kupci namreč tovrstne izdelke raje kupujejo v trgovinah z visokokakovostno in zdravo prehrano,« pojasnjuje Godnič.

Po njegovih besedah v tujino trenutno prodajo 18 odstotkov letne proizvodnje, zaradi poznavanja Pirana in Slovenije pa so njihovi največji trgi Nemčija, Avstrija in Italija. Izdelki Solin se sicer prodajajo v več kot dvajsetih državah po svetu, kjer so na voljo predvsem v specializiranih trgovinah. »Največje povpraševanje je po visokokakovostnih izdelkih, kot sta Piranska sol z zaščiteno označbo porekla in Solni cvet,« še dodaja direktor Solin.

Foto: Soline