• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Diggit: Aplikacije je treba čim bolj poenostaviti

Jure Čuhalev, ustanovitelj platforme Prevoz.org, meni, da je trenutni trend na področju mobilnih aplikacij v njihovem poenostavljanju. »Če se je pred leti delalo na vsestranskosti aplikacij, se danes preusmerjamo k aplikacijam, ki počnejo eno samo stvar, pri čemer je poudarek na preprostosti njihove uporabe,« je povedal v spodnjem videoposnetku. Čuhalev bo eden od sogovorcev na okrogli mizi »Kaj se moramo naučiti od delitvene ekonomije?« na konferenci Diggit.

Kot pravi Jure Čuhalev, se v Sloveniji še ne znamo osredotočiti na preproste aplikacije, ki bi jih, na primer, uporabnik z lahkoto uporabljal z levo roko med vožnjo s kolesom. »Menim, da je slovenski trg dovolj velik, da lahko prenese zelo fokusirane aplikacije. Če jih ne bomo znali izdelati, pa bodo tujci preprosto prevzeli ta del našega trga,« je povedal Čuhalev.

Na okrogli mizi na konferenci o digitalnih komunikacijah Diggit, ki bo 14. junija v GH Union v Ljubljani, se mu bosta pridružila še Davor Tremac, direktor podjetja Uber Hrvaška, in predstavnik spletnega oglasnika Bolha.