• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Snapchat je že najbolj priljubljeno družbeno omrežje med ameriškimi najstniki

Po raziskavi ameriške investicijske banke Piper Jaffrey o priljubljenosti družbenih omrežij med ameriškimi najstniki je na prvem mestu Snapchat, ki mu sledijo Instagram, Twitter in Facebook.

V raziskavi, ki poteka vsako pomlad in jesen in se osredotoča na dojemanje družbenih med mladimi uporabniki, je sodelovalo 6500 ameriških najstnikov. Še prejšnje leto je bil Instagram najbolj priljubljeno družbeno omrežje velike večine najstnikov, letos pa je njegovo mesto zasedel Snapchat. Med vprašanimi najstniki, starimi med 14 in 19 let, jih 28 odstotkov najbolj prisega na Snapchat, 27 odstotkov na Instagram, nekoliko manj kot 20 odstotkov pa jih ima najraje Twitter. Facebook je z nekoliko nižjimi rezultati zasedel četrto mesto. Na lestvici so najstniki sicer navedli tudi družbena omrežja Tumblr, Google+ in Pinterest.

Snapchat sicer uvaja vedno nove vsebine, s katerimi privablja uporabnike. Tako je pred kratkim predstavil možnost 3D-nalepk, ki jih lahko uporabniki pripnejo različnim vsebinam na svojih posnetkih.

Vir: Daily Mail