• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Twistear: konec tegob z vedno zapletenimi kabli?

Ali je možno, da bo vendarle rešen problem večno zavozlanih slušalk, ki nas vedno znova spravljajo ob živce? Ekipa mladih Slovencev ponuja rešitev in je na platformi za množično financiranje Kickstarter začela s kampanjo za svoj projekt Twistear.

Inženirja Miha Homar in Jan Gubanc ter psihoanalitik Rok Habjan so bili siti tegob z vedno zavozlanimi slušalkami, hkrati pa so bili nezadovoljni z že obstoječimi izdelki na trgu, ki naj bi odpravljali težavo z zavozlanimi slušalkami oziroma je niso odpravljali na način, kot so si ga zamislili sami. Zato so razvili slušalke z dvojnim navijalnim sistemom Twistear.

Obstoječe rešitve namreč ne omogočajo ločenega navijanja - na eni strani kabla, na drugi pa slušalk. Inovativne slušalke Twistear pa omogočajo, da lahko uporabniki ločeno izvlečejo kabel z ušesnimi čepki in kabel za priklop slušalk v napravo. Po uporabi slušalk se s preprostim pritiskom na gumb kabla spravita nazaj v ohišje.

Z dvojnim navijalnim sistemom si je mogoče nastaviti položaj slušalk tako, da nam ta najbolj ustreza glede na dano situacijo. In priznajmo si, teh ni malo, na primer vožnjo s kolesom lahko s hkratnim odvozlavanjem kablov spremenimo v pravcato adrenalinsko doživetje.

Inovativni projekt je nastajal tri leta

Mladi inovatorji so kar tri leta razvijali zasnovo učinkovitega dvojnega navijalnega sistema, ne da bi ob tem trpela kakovost prenosa zvoka. Patentirana rešitev Twistear z inovativnim dvojnim navijalnim sistemom je zdaj pripravljena na proizvodnjo. S kampanjo na Kickstarterju želijo pridobiti 25.000 dolarjev, ki jih potrebujejo za zagon proizvodnje in distribucijo na trge po svetu.