• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Mimovrste s pol milijona registriranih uporabnikov

Največja slovenska spletna trgovina mimovrste=) je na prehodu v leto 2016 zabeležila že 520.000 uporabnikov. V desetih letih od začetka njenega delovanja je tako registriran uporabnik mimovrste=) postal približno vsak četrti prebivalec Slovenije.

Infografika: mimovrste=)

Kot navajajo pri mimovrste=), med njihovimi več kot 520.000 registriranimi uporabniki zmagujejo moški predstavniki v razmerju 7:3. Med njimi jih je največ z imenom Marko, Andrej in Matej. Med nežnejšimi predstavnicami je najbolj pogosta uporabnica Maja, sledita ji Mateja in Mojca. »Skoraj vsa najbolj pogosta imena torej nosijo enako začetnico kot mimovrste=),« ugotavljajo v spletni trgovini. Najpogostejši priimek med uporabniki je Novak, sledita mu priimka Horvat in Krajnc. Največ uporabnikov je iz Ljubljane in Maribora, sledi jima Kranj.

Najvišje število naročil posameznega fizičnega uporabnika v preteklem letu znaša kar 141. V enem samem dnevu pa so zabeležili kar 96.540 obiskov svojega spletnega mesta.

Uporabniki na spletno stran www.mimovrste.com najpogosteje prihajajo preko brskalnika Chrome (54,5 odstotka), sledita Firefox (20,7 odstotka) in Internet Explorer (11,2 odstotka). Uporabniki še vedno v največji meri obiskujejo spletno trgovino preko osebnih računalnikov (71,8 odstotka), precej pa narašča tudi odstotek uporabe mobilnikov (20,9 odstotka), temu sledi uporaba tablic (7,3 odstotka). Na mobilnih napravah prihaja največ uporabnikov na spletno stran preko operacijskega  sistema Android (74,9 odstotka), sledita mu iOS (21,7 odstotka) in Windows (2,3 odstotka).