• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Spremenite svoj telefon v svetlobni meč

Oboževalci novega filma Vojna zvezd: Sila se prebuja lahko film zdaj podoživljate s svojimi mobilnimi telefoni. Google je namreč v svojem brskalniku Chrome zasnoval interaktivno igro »Lightsaber Escape«, ki vam omogoča, da svoj mobilni telefon spremenite v svetlobni meč in se ubranite napadalcev.

Interaktivno igro, ki se jo lahko igra tako na namiznem računalniku kot na mobilnih telefonih, so zasnovali v ameriški agenciji 72andSunny in produkcijski hiši Unit9. Ko pristanete na spletni strani, vas na njej pričaka vabilo, da se registrirajte s svojim mobilnim telefonom, da ga boste lahko uporabili kot svetlobni meč. Nato pa se lahko podate v bitko z znanimi nasprotniki iz Vojne zvezd. Z vključenimi navodili boste lahko svoje spretnosti bojevanja s svetlobnim mečem še izboljšali. O svojem napredku pa seveda lahko ažurno obveščate svoje sledilce na družbenih omrežjih.

Da bi zagotovili, da je vsak prizor videti čim bolj podoben svetu Vojne zvezd, je Unit9 tesno sodeloval z Lucasfilmom, produkcijsko hišo, v kateri je nastala tudi nova uspešnica iz serije. Pri Lucasfilmu so poskrbeli tudi za glasbo, ki spremlja igro.

Vir: Creativity