• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Malinca je spletni trgovec leta

V okviru projekta Spletni trgovec leta, ki ga izvaja podjetje Ceneje, so včeraj podelili nagrade najboljšim slovenskim spletnim trgovcem. Naziv spletni trgovec leta 2015 je prejela trgovina Malinca, nagrado glas ljudstva portal Moje-lece.si, trgovci v štirinajstih različnih kategorijah pa so prejeli nagrade za odličnost spletne prodaje.

Za naziv spletnega trgovca leta 2015 se je potegovalo 92 spletnih trgovin, k izboru zmagovalcev je prispevalo več kot 33.000 slovenskih spletnih kupcev.

»Med zmagovalci in poraženci odloča kakovost nakupne izkušnje. Najboljše poslovne prakse trgovcev na spletu smo določili na podlagi kombinacije tehnične dovršenosti in izjemne podpore strankam. Konkurenca je vse ostrejša, saj je rast spletne trgovine pri nas, podobno kot v drugih državah Srednje Evrope, okoli 20- do 25-odstotna,« je povedal Darko Dujič, izvršni direktor podjetja Ceneje.

Splošno zmago si je torej prislužila spletna trgovina Malinca, kupci pa so največ glasov namenili portalu Moje-lece.si. Nagrade za odličnost spletne prodaje je prejelo 14 spletnih trgovcev. Na področju avto-moto je slavila trgovina Silux, v kategoriji dom in vrt Kralj Žara, na področju fotografije pa trgovina Beseničar. Zmagovalka v kategoriji erotike je trgovina Svet erotike, Malinca v kategoriji hrane in pijače ter Zoohit v kategoriji malih živali. Spletna trgovina Anni je slavila na področju računalništva in zabavne elektronike, v kategoriji lepota in zdravje se je na prvo mesto uvrstila trgovina Moje-lece.si,portal Funky.si pa je zmagal v kategoriji za otroke. Prvak v kategoriji oblačil in obutve je Obuta mačka, Printink pa najboljši spletni trgovec za pisarniške in šolske potrebščine. Zmagovalni trgovec s športno opremo je Extremevital, za telefonijo Gizzmo.si, najboljši spletni nakupovalni center pa je trgovina Mimovrste.