• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Uporaba nosljive tehnologije zrasla za 60 odstotkov

Po napovedi analitičnega portala eMarketer bodo v ZDA v prihodnjih letih beležili velik porast uporabe nosljive tehnologije. Letos bi ta naj dosegla 60 odstotno rast, do leta 2019 pa naj bi vsaj dva od petih uporabnikov interneta uporabljala eno pametno nosljivo napravo.

(foto: YouTube)

Pametna nosljiva tehnologija je najbolj priljubljena med odraslimi Američani, starimi med 25 in 44 let, ki jih zanima predvsem spremljanje podatkov in športnih oziroma rekreacijskih rezultatov. Letos so oziroma še bo takšno napravo uporabljalo dobrih 25 odstotkov uporabnikov spleta med 25 in 34 letom ter dobrih 23 odstotkov posameznikov starih med 35 in 44 let. Do leta 2018 bo prvih slabih 50 odstotkov in tistih iz druge starostne skupine okoli 47 odstotkov.

Nosljiva tehnologija pa pridobiva na priljubljenosti tudi med starejšimi, saj je na trgu vedno več naprav za spremljanje zdravstvenega stanja. Tako eMarketer napoveduje, da bo največjo rast uporabe nosljive tehnologije moč zabeležiti med starejšimi od 65 let.

Glede na spol je v letošnjem letu uporaba nosljive tehnologije dokaj izenačena. Med uporabniki spleta je pametne nosljive naprave uporablja 19,3 odstotka moških in 18,2 odstotka žensk. V letu 2017 naj bi vodstvo prevzele ženske z 34,1 odstotka proti 33,9 odstotka. Glavni razlog za pogostejšo odločitev za nakup pa naj bi bile dostopnejše cene.