• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Najbolj zaželene funkcije na nosljivih pametnih napravah

Altimeter Group, ki se ukvarja predvsem z raziskavami in razumevanjem novih tehnologij, je v nedavni raziskavi ugotovil, da ima samo 7 odstotkov uporabnikov spleta v ZDA v lasti nosljivo elektronsko napravo. V svetu je takih ljudi okoli 17 odstotkov, pravi raziskava podjetja za marketing in tehnologijo DigitasLBi.

(foto: Thalmic Labs)

In medtem, ko se razvijalci nosljive pametne tehnologije sprašujejo, kako bi povečali zanimanje med potrošniki, so pri tržno raziskovalni hiši Chadwick Martin Bailey v aprilu izvedli raziskavo o najbolj zaželenih funkcijah nosljivih naprav. V raziskavi so sodelovali potrošniki v ZDA, starejši od 18 let, ki so v zadnjih šestih mesecih uporabili mobilno denarnico.

48 odstotkom vprašanih je na napravah nosljive tehnologije najpomembnejši ekran na dotik, sledi navigacija (46 %), veliko pomeni tudi dejstvo, da je naprava odporna na vodo (44 %). Sledijo funkcije, ki so povezane s skrbjo za zdravje in gibanjem. 42 odstotkov potrošnikov bi si želela števec kalorij, 41 odstotkom je pomemben pedometer in monitor srčnega utripa, 39 odstotkov si jih želi merilnik krvnega tlaka, Na osmem mestu je mobilna denarnica (39 %), sledijo obvestila iz telefona (38 %) in funkcija alarma (36 %).

Mednarodno podjetje za raziskave trga International Data Corporation je na podlagi analiz ocenilo, da je bilo v letu 2014 proizvedenih 26,4 milijona nosljivih pametnih naprav, letos bi ta številka naj znašala 72,1 milijon, leta 2019 pa kar 155,7 milijona.