• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Za komunikacijske aktivnosti projekta Zelena prestolnica Evrope 2016 bo skrbel Pristop

Na javnem natečaju za zasnovo, pripravo in izvedbo komunikacijskih aktivnosti projekta Zelena prestolnica Evrope 2016, ki ga je Mestna občina Ljubljana razpisala aprila letos, je zmagala agencija Pristop.

Prihodnje leto se bo Ljubljana ponašala z nazivom zelene prestolnice Evrope. Na sliki je ljubljanski župan Zoran Janković. (Foto: Nik Rovan, www.ljubljana.si)

Ocenjevalna komisija je pri vrednotenju predlogov za idejno zasnovo komunikacijskih aktivnostih projekta Ljubljana – Zelena prestolnica Evrope 2016  upoštevala lahko prepoznavnost in nezamenljivost slogana in vizualne podobe Zelene prestolnice Evrope, likovno čistost in razumljivost, izvirnost in inovativnost, povezanost ideje z mestom Ljubljana ter uporabnost idejne rešitve.

Celostno grafično podobo Zelene prestolnice Evrope 2016 bodo javno predstavili v septembru letos, vključno s sloganom (»Ljubljana. Zate.« oziroma v angleščini »Ljubljana. For you«) kot tudi spletno stranjo. Komunikacijska akcija se bo uradno začela v januarju 2016, ko bo Bristol, letošnja zelena prestolnica Evrope, naziv uradno predal Ljubljani.

O Ljubljani in njenih zelenih aktivnostih so se pohvalno razpisali tudi naši sosedje Hrvati – članek v Jutarnjem listu si lahko preberete na tej povezavi.