• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Epica se seli v Berlin in predstavlja novo kategorijo virtualne resničnosti

Žirija za oglaševalske nagrade Epica, v kateri so predstavniki svetovnih marketinških revij, se bo novembra prvič sestala v Berlinu – doslej so namreč o najkreativnejših delih presojali v Parizu. V nemški prestolnici bosta med 16. in 19. novembrom 2015 potekali tudi konferenca in podelitev nagrad Epica.

Poleg nove lokacije so Epicini organizatorji najavili, da kot prvo globalno kreativno tekmovanje uvajajo kategorijo virtualne resničnosti, ki bo nagradila kreativno uporabo Oculus Rifta in drugih podobnih naprav, ki jih agencije uporabljajo pri projektih za svoje naročnike. Med drugimi novimi kategorijami Epice so osebna elektronika in naprave, restavracije in kavarne ter produktno oblikovanje, uvajajo pa tudi novo kategorijo humorja.

Epica je predstavila tudi svojo novo oglaševalsko akcijo, v kateri prijaviteljem sporoča, da jim pomaga do opaženosti. Akcija, ki so jo zasnovali v oblikovalski agenciji Vasava iz Barcelone, vključuje Epicin zaščitni znak, piramidni logotip, in pozicijski slogan »Drugačen pogled na kreativnost« (»A different angle on creativity«).

Epica je edino globalno kreativno tekmovanje, v katerem prijavljena dela ocenjuje neodvisna žirija novinarjev in urednikov revij o marketingu in komuniciranju. V njej je že 40 revij in spletnih portalov, med katerimi je tudi slovenski Marketing magazin. Nedavno so se ji priključili še Neo Magazine iz Mehike, Publicidad & Mercadeo iz Kolumbije, Bulb! iz Čila Codigo iz Peruja, Marketing Magazine iz Indonezije, Media Marketing iz Bosne in Hercegovine ter Media Marketing iz Belgije.

»Z novimi partnerji in kategorijami se nadaljuje razvoj nagrad Epica, ki se je začel leta 2012, ko so postale globalne. Od nekdaj smo ponosni na dejstvo, da medijem omogočamo, da počastijo oglaševanje – gorivo svobodnih medijev. A oglaševalska panoga je posegla v številna različna področja kreativnosti. To odseva tudi v naših novih kategorijah in izbiri Berlina kot prizorišča Epice, saj je eno od najkreativnejših mest na svetu,« pravi Mark Tungate, uredniški direktor Epice.