• Facebook
  • Twitter
  • RSS

V New Yorku si lahko odslej odpočijete na klopi Dona Draperja

V pripravah na zadnjo sezono zdaj že kultne serije »Oglaševalci« (»Mad Men«) je ameriški televizijski kanal AMC v New Yorku postavil klop z znano silhueto glavnega protagonista Dona Draperja.

Jon Hamm, ki v seriji Oglaševalci igra Dona Draperja, na »svoji« klopi.

Klop, ki so jo zasnovali v ameriškem oblikovalskem studiu Pentagram, je nameščena pred znamenito 48-nadstropno stolpnico Time-Life na Manhattnu, kjer je sedež fiktivne oglaševalske agencije Sterling Cooper Draper Pryce v seriji Oglaševalci. Na lokacijo klopi, na kateri si bodo mimoidoči lahko še vse do poletja odpočili ali pa se fotografirali na njej, opozarjata tudi smerokaza »Avenija oglaševalcev« (»Mad Men Ave«) in »Avenija Dona Draperja« (»Don Draper Ave«).

To pa ni edina marketinška poteza televizijskega kanala AMC, s katero opozarja na začetek zadnje sezone Oglaševalcev, ki se začne 4. aprila. V tednu restavracij so številne restavracije v New Yorku ponujale posebne menije na temo Oglaševalcev, zasnovali pa so tudi aplikacijo za Facebook, s pomočjo katere lahko uporabniki tega družbenega omrežja postanejo del predstavitve za projektor Kodak Carousel, ki jo je Don Draper v seriji tako izjemno izpeljal.

Vir: Creativity

Jon Hamm, ki v seriji Oglaševalci igra Dona Draperja, na »svoji« klopi.
Klop je postavljena pred stavbo Time-Life, kjer ima sedež fiktivna agencija Sterling Cooper Draper Pryce.
Glavni igralci v Oglaševalcih so pozirali na novi newyorški pridobitvi in tako poskrbeli za odmevno promocijo prihajajočo novo sezono serije.
Klop Dona Draperja so zasnovali v ameriškem oblikovalskem studiu Pentagram, ki ima podružnice v večjih mestih po svetu.