• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Šef Appla: »Ustvarili smo najbolj osebno napravo doslej«

Včerajšnja predstavitev težko pričakovane Applove pametne ure je bila gotovo najodmevnejša tema na družbenih omrežjih. Veliko uporabnikov jo z navdušenjem pozdravlja, precej pa se jih je obregnilo ob njeno ceno, še posebej različice iz 18-karatnega zlata, ki jo vrednotijo na najmanj 10 tisoč ameriških dolarjev. Applov direktor Tim Cook pametno uro opisuje kot najbolj napredno časovno napravo vseh časov, ki predstavlja nov revolucionaren način povezovanja med ljudmi.

Apple je pametno uro Apple Watch predstavil na svojem včerajšnjem dogodku Spring Forward v Centru za umetnost Yerba Buena v San Franciscu. Njegov šef Tim Cook je ponosno naznanil, da bo ura sposobna prenašati obvestila z iPhona na uporabnikova zapestja in izvajati brezstične denarne transakcije s pomočjo aplikacije Apple Pay. Tehnologija NFC bo pametni uri nudila možnost dostopanja do avtomobilov in celo hotelskih namestitev.

Ura je na voljo v dveh velikostih, 38- in 42-milimetrski različici, in v treh različnih modelih – standardnem, športnem in ekskluzivnem. Standardna različica bo stala 349 dolarjev, športna pa 349 dolarjev (38-milimetrska) oziroma 399 dolarjev (42-milimetrska). Cena za manjšo uro iz nerjavečega jekla se začne pri 549 dolarjih in se povzpne do 1.049 dolarjev, za večjo različico pa bo treba odšteti najmanj 599 in največ 1.099 dolarjev, odvisno od izbranega pasu. Na voljo bo tudi ekskluzivna linija iz 18-karatnega zlata z začetno ceno 10 tisoč dolarjev.

Tim Cook ne skopari s presežniki, ko opisuje novi pametni pripomoček: »Apple Watch je najbolj osebna naprava, kar smo jih kdaj ustvarili, saj ni le z vami, ampak na vas. Gre za najnaprednejšo časovno napravo vseh časov in predstavlja nov, revolucionaren način povezovanja z drugimi.«

Cook je še posebej izpostavil zmožnost ure, da prevzema klice z iPhona, predstavil pa je tudi aplikacije, ustvarjene posebej zanjo, med drugim Facebook, Shazam in Instagram.

 

Vir: The Drum