• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Always praznuje dan žena z nadaljevanjem akcije »Kot dekle«

Pred mednarodnim dnevom žena 8. marca so pri P&G-jevi blagovni znamki ženskih higienskih izdelkov Always objavili kratek film o tem, kako so v času od začetka njihove kampanje »Kot dekle« (»Like a Girl«) že uspeli spremeniti negativno dojemanje izraza nekaj početi »kot dekle«.

Always je lani poleti začel z akcijo »Kot dekle«, s katero so želeli pomagati dekletom, še posebej občutljivim pubertetnicam, da občutijo ponos in samozavest, ker počnejo stvari »kot dekle«. To, da nekdo »teče kot punca« ali »meče žogo kot punca«, je namreč pogosta žaljivka med mladimi, Always pa je izraz želel spremeniti v besedno zvezo, ki bi pomenila moč, nadarjenost in edinstvenost vsakega dekleta. Dekleta so takrat povabili, naj na družbenih omrežjih podelijo svoje zamisli, kaj vse lahko počnejo »kot punca«, a v pozitivnem pomenu besede.

V novem oglasnem filmu, ki so ga predstavili pred prihajajočim dnevom žena, so prikazali pozitivne rezultate svoje kampanje. V njem lahko vidimo dekleta različnih narodnosti, ki samozavestno prikazujejo vse, kar lahko počnejo kot dekleta in v tem tudi blestijo – ne le pri športih, kot so tenis, plezanje in jahanje, temveč tudi v matematiki in kemiji.

»Skupaj spreminjamo, kaj pomeni delati nekaj »kot punca«. In naše gibanje je iz dneva v dan večje in močnejše. Hvala, da z nami delite svoje zgodbe. Še naprej počnite stvari »kot dekle«. Deluje,« so ob oglasnem filmu zapisali pri znamki Always.