• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Bolgarski pospeševalnik vabi slovenske start-upe

Bolgarski pospeševalnik Eleven je najavil svoj zadnji investicijski krog v letošnjem letu, pri čemer vabi slovenske start-upe, naj se prijavijo do 8. marca in potegujejo za investicijska sredstva. Še posebej so zaželeni tisti start-upi, ki razvijajo inovativno programsko ali strojno opremo.

Delovni prostor v pospeševalniku Eleven. (Foto: Eleven)

V zadnjih dveh letih je pospeševalnik Eleven investiral 175 tisoč evrov v tri slovenske ekipe – Edgar (platformo za pripovedovanje zgodb, ki se je predstavila tudi na lanski konferenci Sempl), platformo za mlade igralce bejzbola Scoutee in Adoro, ki razvija napredne monitorje za kirurge.

V zadnjem krogu si želijo, da bi se v program prijavili zrelejši projekti, takšni, ki so že na trgu in ki možnosti že prinašajo prihodke. Ker pričakujejo veliko število prijaviteljev (ti se lahko prijavijo preko te povezave), bo ekipa pospeševalnika Eleven v Mariboru pripravila odprta srečanja. Po poteku roka za prijave bodo organizirali izbirne dneve v nekaterih mestih v regiji. Ekipe, ki bodo prišle v ožji izbor, bodo v drugi polovici aprila povabili na zaključno predstavitev v bolgarsko prestolnico Sofijo.