• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Prostor in pol leta 2014 je pivnica Pivovarne Union

Na spletnem portalu MMC RTV Slovenija je med 11. decembrom in 11. januarjem potekalo glasovanje za »Prostor in pol 2014«, v katerem je skupaj s še z dvanajstimi drugimi tekmovala tudi Pivnica Pivovarne Union.

Foto: Pivovarna Union

Glasovanje na spletnem portaluwww.rtvslo.si je potekalo v okviru rubrike Prostor in pol, v kateri predstavljajo zanimive interjerje. Vodilo pri izboru ni namen prostora, temveč njegova zgodba, ovita v strast, inovativnost in spoštovanje kulturne dediščine.

Po izboru bralcev MMC je Prostor in pol leta 2014 postala pivnica Pivovarne Union.  »Ideja za postavitev lastne pivnice se je rodila že pred mnogimi leti, vendar so razmere na trgu v zadnjih desetletjih vedno narekovale drugačne poslovne prioritete. V tem letu 150. jubileja Pivovarne Union smo se kljub težkim tržnim razmeram odločili, da projekt izpeljemo in prestolnica je dobila čudovito pivnico svojega največjega pivovarja. Zavedamo se, da s tem Ljubljani nismo ponudili samo še enega prostora za druženje, ampak veliko več. S pivnico bomo lahko udejanjali svoje poslanstvo dvigovanja kulture pitja piva ter povezovanja piva s pivsko kulinariko,« pravi mag. Dušan Zorko, predsednik uprave Pivovarne Laške, ki je lastnica Pivovarne Union.

Pivnica Pivovarne Union je rezultat dela širše projektne skupine, ki jo je vodil Andrej Varšek. Pri oblikovanju celostne grafične podobe je Pivovarna Union sodelovala še z Gigodesignom, arhitektka pri projektu pa je bila Eva Hrovatin iz Das biro studia. Pivnico odlikuje sodoben interier, prežet z arhitekturo industrijskega časa, in je tako za Ljubljano pomembna pridobitev tudi za turiste, še posebej, ker je neposredno povezana tudi s Pivovarskim muzejem. Ta je v stavbi stare sladarne odprt že vse od leta 1986, zato je bila tudi izbira prostora za pivnico v pritličju te stavbe logična izbira, so še sporočili iz pivovarne.