• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Novice Alaina de Bottona tudi v slovenščini

Podjetje Medijski partner, založnik revije Marketing magazin, je nedavno izdalo najnovejšo knjigo angleškega filozofa in pisatelja Alaina de Bottona z naslovom Novice – navodila za uporabo. Včeraj sta jo njen prevajalec, kolumnist Marko Crnkovič, in direktor Medijskega partnerja Marjan Novak tudi javno predstavila.

Predstavitve knjige Novice Alaina de Bottona se je udeležila tudi nekdanja profesorica novinarstva dr. Manca Košir. Na sliki je skupaj z Markom Crnkovičem, prevajalcem nove de Bottonove knjige.

Kot v knjigi Novice piše Alain de Botton, nas pravzaprav nihče ni nikoli naučil, kako se znajti v poplavi novic, s katerimi se soočamo vsak dan, čeprav imajo te ogromen vpliv na naš občutek o tem, kaj je resnično pomembno in kako naj živimo. De Botton v knjigi naniza petindvajset arhetipskih novičarskih zgodb – vključno z letalsko nesrečo, umorom, intervjujem s slavno osebnostjo in političnim škandalom – in jih analizira z namenom, da bi lažje krmarili v dobi preštevilnih novic. Ukvarja se z vprašanji, kot so, zakaj so zgodbe o nesrečah tako privlačne, zakaj je ljubezensko življenje zvezdnikov tako zanimivo in zakaj uživamo, ko gledamo, kako se potaplja kariera nekega politika.

Knjiga Novice – navodila za uporabo stane 29 evrov, naročite pa jo lahko preko e-naslova [email protected]