• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Pristopu nagrada New York Festivals za podobo Akademije Branimir Slokar

Celostna grafična podoba za glasbeno Akademijo Branimir Slokar (BSA), ki jo je zasnovala agencija Pristop, po osvojeni veliki nagradi na Slovenskem oglaševalskem festivalu zdaj osvaja tudi mednarodno oglaševalsko javnost. Nedavno ji je namreč žirija New York Festivals, ki presoja najboljše oglaševalske projekte na svetu, podelila nagrado za finalista (t. i. »finalist award«).

Po besedah umetniškega direktorja Matije Kocbeka in kreativnega direktorja Aljoše Bagole iz Pristopa so pri projektucelostne grafične podobe za BSA, ki skrbi za vrhunsko mednarodno izobraževanje mladih v klasični glasbi, želeli glasbo in blagovno znamko popolnoma vplesti v sam proces ustvarjanja. »S pomočjo tehnologije smo tako unikatno vizualizirali ime blagovne znamke, saj smo lahko njeno ime dobesedno odigrali. Prebrana kratica imena BSA namreč predstavlja tudi konkretne tone v glasbi. To prikladnost smo tako zelo uspešno spremenili v kreativno priložnost,« sta pojasnila avtorja projekta.

Celostna grafična podoba BSA se je za nagrade New York Festivals, ki že od leta 1956 nagrajuje kreativnost oglaševalskih del v raznovrstnih medijih, potegovala v konkurenci del iz več kot 70 držav z vsega sveta.

V zgornjem filmu si lahko ogledate predstavitev projekta.