• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Apple in IBM bosta skupaj razvijala mobilne poslovne aplikacije

Ameriška tehnološka velikana Apple in IBM sta najavila ekskluzivno partnerstvo, v sklopu katerega bosta skupaj razvijala mobilne poslovne aplikacije, razvite ekskluzivno za mobilni telefon iPhone in tablični računalnik iPad.

Foto: dreamstime

Sodelovanje Appla in IBM-a bo omogočilo ustvarjanje aplikacij, ki bodo spremenile načine, kako organizacije in zaposleni uporabljajo iPhone in iPad. V okviru ekskluzivne pogodbe IBM MobileFirst for iOS bo tudi IBM svojim poslovnim strankam po vsem svetu prodajal naprave iPhone in iPad z rešitvami, prilagojenimi posamičnim sektorjem, sporočajo iz IBM-a.

»iPhone in iPad sta najboljši mobilni napravi na svetu, ki sta spremenili način dela, naprave s sistemom iOS pa pri svojem poslovanju danes uporablja več kot 98 odstotkov družb na seznamu Fortune 500 in več kot 92 odstotkov tistih, uvrščenih na seznam največjih 500 podjetij na svetu,« je ob tem povedal Tim Cook, generalni direktor družbe Apple, in dodal: »Prvič v zgodovini dajemo uporabnikom sistema iOS na voljo zmogljivosti analize velikih količin podatkov, po katerih slovi IBM, s čimer se družbi Apple odpira velika tržna priložnost. To je za podjetja radikalen korak in hkrati nekaj, kar lahko zagotovita samo Apple in IBM.«

»Zaradi mobilnosti, združene s fenomenoma podatkov in oblaka, se dogajajo v poslovnem svetu in našem sektorju zgodovinski premiki, ki omogočajo nastanek novih načinov dela ter novih sektorjev in poklicev,« je povedala Ginni Rometty, predsednica in generalna direktorica družbe IBM. Po njenih besedah bo zavezništvo z Applom še nadgradilo IBM-ov zagon in poskrbelo, da bodo omenjene novosti na voljo njihovim strankam po vsem svetu, prav tako pa izkoristilo vodilni položaj družbe IBM v analitiki, tehnologiji oblaka, programski opremi in storitvah. »Navdušeni smo, da bomo sodelovali z družbo Apple, katere inovacije so naša življenja na videz samoumevno spremenile tako, da si življenja brez njih ne moremo več predstavljati. Z našim zavezništvom se bo enaka sprememba uresničila v načinu dela, delovanju različnih sektorjev in uspešnosti podjetij,« pravi Romettyjeva.