• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Gladiatorski oglas za Samsungov televizor z ukrivljenim zaslonom

Korejski proizvajalec zabavne elektronike Samsung svoj prvi televizor z ukrivljenim zaslonom UHD predstavlja s televizijskim oglasom, ki je v celoti posnet v visokoločljivostni tehniki 4K. Oglas, ki je delo agencije CHI & Partners iz Londona, so posneli na Novi Zelandiji.

Oglas prikazuje rimsko areno, na kateri mladi despotski vladar usmerja gladiatorje. Nato se v središču akcije znajdeta oče in sin v pižami, saj bitko opazujeta, kot se kasneje izkaže, na velikem ukrivljenem zaslonu.

Pri produkciji oglasa je sodelovala velika zasedba s kar 350 statisti, poleg tega so posebej v ta namen v zapuščenem kamnolomu zgradili kolosej in zasnovali kostume. Za posnetke množice je poskrbela produkcijska hiša za posebne učinke MPC z veliko pozornostjo do detajlov, saj tako visoka ločljivost snemanja pomeni, da lahko na obrazih igralcev opazimo vsak najmanjši izraz.

Oglas se bo najprej predvajal v Veliki Britaniji, nato tudi globalno, med uporabljenimi komunikacijskimi kanali pa so še zunanje oglaševanje, tiskani oglasi in splet.

Vir: AdAge