• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Oglaševalska osebnost leta je Matevž Medja, oglaševalec leta pa Si.mobil

Nagrado za oglaševalsko osebnost leta letos prejme Matevž Medja, direktor in partner agencije Gigodesign, nagrado za oglaševalca leta pa podjetje Si.mobil. Gre za stanovski nagradi, ki ju vsako leto podeljuje Slovenska oglaševalska zbornica.

Oglaševalska osebnost leta Matevž Medja in Eva Aljančič, direktorica marketinga in prodaje pri oglaševalcu leta Si.mobilu. (Foto: Bojan Šverko)

Matevž Medja je na področju oblikovanja aktiven že več kot dve desetletji, od leta 2000 kot soustanovitelj oblikovalske agencije Gigodesign. Zadnje leto je zaznamoval z ustanovitvijo pospeševalnika Design Forward, ki mladim podjetjem z interdisciplinarno podporo pomaga pri razvoju in lansiranju izdelkov na trg. Po mnenju upravnega odbora SOZ, ki podeljuje nagrado, Medja vodi z lastnim zgledom, ustvarja vrednost podjetij oziroma pogoje za povečevanje njihove vrednosti ter pri tem poudarja vlogo in pomen tržno-komunikacijske stroke.

Za svoj prispevek k razvoju stroke ter njegove inovativnosti in kreativnosti je bil Si.mobil že tretjič izbran za oglaševalca leta. Leta 2013 je za svojo izrazito trženjsko usmeritev in odličnost v komunikacijah prejel številne strokovne nagrade, številni zaposleni in celotno podjetje pa so dejavno prispevali k razvoju oglaševalske stroke na številnih predavanjih, strokovnih srečanjih in dogodkih.