• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Znani zmagovalci kreativnega natečaja za večjo udeležbo mladih na volitvah v Evropski parlament

Petčlanska strokovna komisija je izbrala zmagovalce javnega natečaja EU SI TI za izdelavo logotipa, slogana in videa, ki bi mlade spodbudili k udeležbi na letošnjih volitvah v Evropski parlament. Na natečaju, ki ga je Kulturno izobraževalno društvo PiNA izvedlo v sklopu projektnega partnerstva med Evropsko komisijo, Vlado Republike Slovenije in Evropskim parlamentom pri komuniciranju evropskih vsebin, so lahko sodelovali mladi med 15. in 25. letom starosti.

Strokovna komisija, v kateri so bili Aleš Sedmak, vodja projekta Kaverljag in sodelavec Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, Tine Lugarič, tekstopisec v oglaševalski agenciji Pristop, Kaja Cunk, vodja projekta EU SI TI, Lidija Herek, sekretarka na Uradu Vlade RS za komuniciranje, in Janez Vouk, vodja Informacijske pisarne Evropskega parlamenta za Slovenijo v času natečaja, je izmed vseh pravilno prispelih idejnih rešitev izbrala tri zmagovalce in prejemnike nagrad. Najboljši logotip je ustvaril Denis Rajković, najboljši slogan je napisala Tamara Fras, najboljši video pa je delo Neže Palčič.

Izvajalci projekta EU SI TI so na YouTubu objavili video poziv, ki združuje zmagovalni logotip, slogan in video, in je namenjen mladim v razmislek o vlogi in pomenu aktivnega državljanstva ter v spodbudo za udeležbo na volitvah v Evropski parlament, ki bodo v Sloveniji 25. maja 2014.