• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Skoraj polovico spletnih uporabnikov zanima mobilna telefonija

Po ugotovitvah zadnje raziskave Merjenje obiskanosti spletnih strani (MOSS) vsaj 44,7 odstotka slovenskih spletnih uporabnikov zanima mobilna telefonija. V letošnjem februarju so najvišji doseg sicer beležile spletne strani 24ur.com, siol.net, rtvslo.si, bolha.com in najdi.si.

Foto: dreamstime

Po zadnjih podatkih MOSS, ki jo pod okriljem Slovenske oglaševalske zbornice izvaja podjetje Gemius Adria, je 32,6 odstotka spletnih uporabnikov, ki so v februarju 2014 obiskali vsaj eno od v MOSS vključenih spletnih strani, odgovorilo, da jih področje mobilne telefonije zanima, 12,1 odstotka pa, da jih zelo zanima. 27,3 odstotka spletnih uporabnikov mobilna telefonija niti zanima niti ne zanima, 13,3 odstotka jih ne zanima, 9,1 odstotka pa jih sploh ne zanima.

Med spletnimi uporabniki, ki jih mobilna telefonija zelo zanima, je največ moških uporabnikov, starih od 30 do 45 let. Med predstavnicami nežnejšega spola, ki jih področje mobilne telefonije zelo zanima, pa jih je največ starih med 15 in 24 let. Med spletnimi uporabniki, ki jih mobilna telefonija zelo zanima, je največ uporabnikov s povprečnim mesečnim neto dohodkom od 730 do 1.100 evrov.

Kot še ugotavljajo avtorji raziskave, je doseg vseh merjenih strani (koliko različnih oseb iz slovenskih IP-številk je v danem obdobju meritve obiskalo izbrano spletno stran) v februarju 2014 znašal 1.447.693 različnih slovenskih obiskovalcev, ocenjeni dodatni doseg pa 632.783 uporabnikov, ki so dostopali do strani z IP-številk zunaj Slovenije. Najbolj obiskane spletne strani v letošnjem februarju so bile 24ur.com, siol.net, rtvslo.si, bolha.com, najdi.si, slovenskenovice.si, zurnal24.si, vizita.si, avto.net in itis.si.