• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Pepsi vključil video posnetke Vine v realnem času v zunanje oglaševanje

Družba PepsiCo je v Veliki Britaniji začela z oglaševalsko akcijo »Neverjetno« (»Unbelievable«), pri čemer je v svoje veleplakate vključila posnetke z družbenega omrežja Vine, ki jih ustvarjajo uporabniki. Kot pravijo pri reviji The Drum, gre za pristop, ki nakazuje premik od tradicionalnih, televizijskih akcij, sicer značilnih za blagovno znamko Pepsi, k digitalnim oglaševalskim rešitvam.

V akciji Pepsi spodbuja javnost, naj ustvari in objavi svoje posnetke Vine, označene z oznako #LiveForNow, ki prikazujejo nekaj »neverjetnega«, kar so naredili. Najboljši posnetki bodo objavljeni na interaktivnih zaslonih ponudnika zunanjega oglaševanja Ocean Outdoor v sedmih britanskih mestih.

Akcijo, ki je del širše Pepsijeve kampanje »Živite zdaj« (»Live For Now«), so ustvarili v agencijah OMD, Talon Outdoor, AMV in Grand Visual, podprta pa bo tudi s posnetki na YouTubu, ki sporočajo »neverjetno« idejo pijače Pepsi Max o »maksimalnem okusu z nič sladkorja«.

»Družbeni video posnetki in digitalno zunanje oglaševanje imajo veliko skupnega in kratke, zabavne vsebine z omrežja Vine se odlično ujemajo z zunanjim oglaševanjem,« pravi Rich Simkins, direktor za inovacije pri podjetju Talon Outdoor.

 

Vir: The Drum