• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Znani prejemniki nagrad za najboljše zunanje oglase Outstanding

Sinoči so v ljubljanski operni hiši že tretje leto zapored podelili nagrade za izstopajoče dosežke na področju zunanjega oglaševanja v Sloveniji. V petih tekmovalnih kategorijah so slavili Si.mobil, ki je tudi letos prejel kar dve nagradi, Ljubljanske mlekarne, Festival Borštnikovo srečanje in Perutnina Ptuj.

48. Festival Borštnikovo srečanje, avtor: Nenad Cizl

Europlakat, pobudnik in organizator tekmovanja Outstanding, je že tretje leto zapored poskrbel za izbor najboljših zunanjih oglasov minulega leta. Strokovna žirija, ki jo je vodil Roman Berčon, direktor agencije Votan Leo Burnett, v njej pa so bili še Petra Korošec, odgovorna za marketing znamke Volkswagen pri Porscheju Slovenija, Nina Tomše iz marketinga Pivovarne Union, Mitja Grebenjak, art direktor in partner v agenciji Sonce.net, Leon Šikovec, vodja marketinga v Sberbank, samostojni oblikovalec Nenad Cizl in Blaž Ritmanič, art direktor v ageniji Formitas BBDO, je podelila nagrade v petih tekmovalnih kategorijah.

V kategoriji obveščanje in ozaveščanje je nagrado Oustanding prejel plakat, ki je vabil na 48. Festival Borštnikovo srečanje, delo oblikovalca Nenada Cizla. V kategoriji metrolight so za najboljšega izbrali oglas »Samo ena je Planica«, ki so ga za Ljubljanske mlekarne ustvarili v agenciji Futura DDB. Nagrado v kategoriji innovate je dobil plakat »Orto za vedno – ortovadnica«, delo agencije Sonce.net za Si.mobil. Si.mobil je slavil tudi v kategoriji citylight, in sicer s plakatom »Orto za vedno – sokolovci«, ki so ga zasnovali v agenciji Luna\TBWA. Najbolj izstopajoči oglas v kategoriji billboard pa je plakat »Vse je boljše s Poli«, ki so ga za Perutnino Ptuj ustvarili v Futuri DDB.

Zmagovalne plakate si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

48. Festival Borštnikovo srečanje, avtor: Nenad Cizl
»Vse je boljše s Poli, agencija: Futura DDB, naročnik: Perutnina Ptuj
»Vse je boljše s Poli, agencija: Futura DDB, naročnik: Perutnina Ptuj
»Samo ena je Planica«, agencija: Futura DDB, naročnik: Ljubljanske mlekarne
»Orto za vedno – ortovadnica«, agencija: Sonce.net, naročnik: Si.mobil
»Orto za vedno – sokolovci«, agencija: Luna\TBWA, naročnik: Si.mobil