• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Združitev Kolektive.net in Zumzi.ro

Nemški investicijski sklad Rebate Networks, katerega del spletne platforme je tudi podjetje Kolektiva web d.o.o. (del mreže Kolektiva Group), je združil moči z Zumzi, vodilno spletno trgovino, ki je v lasti romunske skupine Neogen SA in je vodilna v jadranski regiji.

Kot so sporočili iz Kolektive, sta z združitvijo Kolektiva in Zumzi postala vodilna med podjetji za e-poslovanje v Srednji in Vzhodni Evropi. Z nakupom bo ameriška družba Tiger Global postala posredni delničar združenega podjetja. Združeno podjetje bo vodil soustanovitelj in trenutno predsednik uprave Negoena Calin Fusu, pri čemer Rebate Networks še vedno ostaja glavni delničar.  

Skupina Kolektiva se ukvarja s spletnim trgovanjem na Madžarskem, v Romuniji, na Hrvaškem, v Sloveniji, Srbiji, Makedoniji, Moldaviji in Bolgariji. V celoti je skupina v fiskalnem letu 2013 ustvarila prihodke v višini približno 20 milijonov evrov in ima okoli 2 milijona uporabnikov. Start-up portali Zumzi so trenutno na voljo v Romuniji, Moldaviji, Srbiji in Bolgariji ter imajo skupno milijon uporabnikov. Njihovi prihodki v lanskem letu so znašali okoli 6 milijonov evrov.

Po besedah Fusuja so z združitvijo skupin, ki sta geografsko idealno povezani, ustvarili močno platformo za e-trgovanje, ki se bo lahko še dodatno razvijala po vsej Vzhodni Evropi, za katero ocenujejo, da ima velik potencial za rast. Michael Brehm, direktor skupine Rebate Networks, pravi, da je združitev v Vzhodni Evropi še en mejnik v globalni rasti njihovih podjetij za e-poslovanje na razvijajočih se trgih.