• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Znani so prejemniki nagrade za družbeno odgovornost Horus 2013

Dobitniki nagrade Horus 2013 so UniCredit Banka Slovenija, Mariborski vodovod, javno podjetje, in Saubermacher – Komunala Murska Sobota. Med zavodi je nagrado prejel EIC Univerzum Minerva Maribor. Posebna priznanja so dobili mag. Marina Einspieler – Siegert, Edita Cetinski Malnar, Pedro Opeka in mag. Franc Hočevar.

Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in Slovensko društvo za odnose z javnostmi (PRSS) sta razglasila prejemnike Slovenske nagrade za družbeno odgovornost Horus 2013. Med podjetji so nagrado prejeli Saubermacher – Komunala Murska Sobota (v kategoriji mikro in majhnih podjetij), Mariborski vodovod, javno podjetje, (v kategoriji srednje velikih podjetij) in UniCredit Banka Slovenija (v kategoriji velikih podjetij). V kategoriji zavodi je nagrado dobil EIC Univerzum Minerva Maribor.

Posebno priznanje in nagrado za podjetnico s slovenskimi koreninami, ki deluje v zamejstvu oz. po svetu, je prejela mag. Marina Einspieler – Siegert (Slovenska gospodarska zveza, Avstrija). Posebno priznanje novinarju je dobila Edita Cetinski Malnar. Splošno posebno priznanje sta prejela Pedro Opeka in mag. Franc Hočevar.

»Vsi kandidati, ki so se potegovali za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2013, so izjemni. Veliko je bilo predstavljenih dobrih praks, odličnih posameznikov, zato ocenjevanje ni bilo lahko, ampak skupaj smo uspeli, kar je dobro, še posebej danes, v času finančne in etične krize. Prepričan sem, da bo v prihodnje k sodelovanju stopilo še več podjetij, organizacij in posameznikov, ki se zavedajo pomena družbene odgovornosti,« je o letošnjem ocenjevanju povedal akademik dr. Boštjan Žekš, predsednik ocenjevalne komisije nagrade Horus 2013 in svetovalec predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, ki je tudi častni pokrovitelj nagrad.