• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Četrtina uporabnikov spleta vsaj enkrat tedensko uporablja spletne bančne storitve

Po zadnjih podatkih raziskave Merjenje obiskanosti spletnih strani (MOSS) več kot četrtina slovenskih spletnih uporabnikov uporablja spletne bančne storitve tedensko ali pogosteje.

Foto: dreamstime

V oktobru je 25,3 odstotka slovenskih spletnih uporabnikov, ki so obiskali katero izmed strani, sodelujočih v raziskavi MOSS, izjavilo, da uporablja spletne bančne storitve tedensko ali pogosteje, nekaj več kot 20 odstotkov je mesečnih uporabnikov, 9,7 odstotka spletnih uporabnikov uporablja spletne bančne storitve manj pogosto, 3,6 odstotka pa nekajkrat letno. Uporabnikov, ki spletnih bančnih storitev ne uporabljajo, je bilo po zadnjih podatkih 41,1 odstotka.

Med slovenskimi spletnimi uporabniki, ki uporabljajo spletne bančne storitve tedensko ali pogosteje,  je 61,1 odstotka uporabnikov moškega spola in 38,9 odstotkov ženskega spola; največ je uporabnikov iz starostne skupine od 35 do 44 let. Največ slovenskih spletnih uporabnikov, ki uporabljajo spletne bančne storitve, prihaja iz krajev z 2.000 do 10.000 prebivalci, še ugotavlja raziskava MOSS, ki jo pod okriljem Slovenske oglaševalske zbornice izvaja podjetje Gemius Adria.