• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Van Dammova »epska raznožka« med tovornjakoma Volvo

Akcijski igralec Jean-Claude Van Damme nastopa v novem oglasu za Volvo, kjer pokaže, česa je zmožno njegovo »do popolnosti izklesano telo in par nog, ki lahko kljubuje tudi zakonom fizike«, saj naredi »špago« med dvema premikajočima se tovornjakoma.

Oglas z naslovom »Epska raznožka« (»Epic Split«), ki so ga ustvarili v agenciji Forsman & Bodenfors, je nadaljevanje komunikacijske akcije Volva »Kaskaderska točka« (»Stunt«), ki vključuje številne viralne posnetke z vratolomnimi podvigi, ki jih omogočajo tovornjaki Volvo. V enem lahko spremljamo Claesa Nillsona, predsednika družbe Volvo Trucks, ki stoji na tovornjaku, ta pa visi z gradbenega žerjava, v drugem pa hrčka, ki vozi 15-tonsko vozilo.

»V primerjavi s prejšnjimi filmi o tovornjakih Volvo, ki so bili posneti v dokumentarnem slogu, smo tokrat  hoteli ustvariti nekaj bolj poetičnega,« pravi Andreas Nilsson, režiser oglasa »Epska raznožka«. »Oglasni film je zelo izčiščen in preprost – v njem ni veliko informacij, saj podvig že sam po sebi ponazarja, kaj zmorejo tovornjaki.«

Jean-Claude Van Damme z eno nogo stoji na stranskem ogledalu prvega tovornjaka, z drugo pa na ogledalu drugega. Tovornjaka se počasi gibljeta narazen, tako da se Van Dammovi nogi raztegneta v »špago«, pri čemer igralec ohrani to pozicijo celotno vožnjo. Oglas namreč prikazuje stabilnost in natančnost dinamičnega krmilnega sistema tovornjakov Volvo.

 

Vir: The Drum