• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Več kot polovico slovenskih uporabnikov spleta zanimajo informacije o zdravju

Po zadnjih podatkih raziskave Merjenje obiskanosti spletnih strani (MOSS), ki jo pod okriljem Slovenske oglaševalske zbornice izvaja podjetje Gemius Adria, vsaj 54,1 odstotka slovenskih spletnih uporabnikov zanimajo informacije o zdravju in zdravilih.

Foto: dreamstime

Informacije o zdravju in zdravilih zelo zanimajo 13,5 odstotka slovenskih spletnih uporabnikov, 40,6 odstotka uporabnikov takšne informacije zanimajo, 22,6 odstotka pa jih informacije o zdravju in zdravilih niti zanimajo niti ne zanimajo. Informacije o zdravju in zdravilih ne zanimanjo 9,8 odstotka spletnih uporabnikov, 13,5 odstotka pa jih je odgovorilo, da jih tovrstne informacije sploh ne zanimajo.

Med spletnimi uporabniki, ki jih informacije o zdravju in zdravilih zelo zanimajo, je več žensk, kar 65,4 odstotka, in 34,6 odstotka moških.

Kot še ugotavlja raziskava MOSS, je največ spletnih uporabnikov, ki jih tovrstne informacije zelo zanimajo, zaposlenih v podjetjih, sledijo jim upokojenci, zaposleni v javnem sektorju, brezposelni, študentje, samozaposleni, dijaki, gospodinje in osnovnošolci.