• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Med finalisti za nagrade najboljšim podjetjem za storitve v oblaku tudi slovenski Esponce

Okrog 50 zmagovalcev nacionalnih tekmovanj za najboljše evropsko podjetje za storitve v oblaku iz dvanajstih držav se je v Luksemburgu v tem tednu predstavilo evropski žiriji, ki je naredila ožji izbor. V kategoriji najboljšega start-upa za storitve v oblaku je med tremi nominiranci tudi slovenski start-up Esponce.

Foto: dreamstime

Podjetja iz dvanajstih evropskih držav so svoje rešitve v oblaku predstavila evropski žiriji in tako izkoristila možnost, da postanejo mednarodno poznana. Vsaka sodelujoča država je lahko imenovala svojega predstavnika žirije, v kateri se je tako znašel širok nabor strokovnjakov, od univerzitetnih profesorjev, vladnih predstavnikov do novinarjev in finančnih revizorjev. Žirija je presojala le dela, ki so že prej zmagala na nacionalnem tekmovanju za najboljša podjetja za storitve v oblaku.

Slovenske barve so tako zastopali podjetje Esponce z istoimensko rešitvijo, prijavljeno v kategoriji najboljšega start-upa, podjetje SmartCom z rešitvijo CareSignal v kategoriji za najboljšo storitev v oblaku in Si.mobil s tržnico poslovnih rešitev bizstore.si v kategoriji najboljšega primera iz zasebnega sektorja. Podjetju Esponce, ki je s pomočjo tehnologije QR-kod razvilo platformo za online-offline komunikacijo, ki se uporablja kot sestavni del celovitih marketinških akcij, se je uspelo prebiti tudi v ožji izbor in se bo tako skupaj še z drugima dvema nominirancema (Present.me iz Velike Britanije in RenderStreet iz Romunije) potegovalo za naziv najboljšega evropskega start-upa na področju računalništva v oblaku.

Esponce, ki med drugim ponuja QR-sledenje, mobilne aplikacije in lastne aplikacije za skeniranje QR-kode, je sicer na svetovnem tržišču, še posebej ameriškem, že dobro uveljavljen, saj njegovo platformo uporabljajo številne marketinške agencije ter srednja in velika podjetja, ki so izvedle akcije za blagovne znamke, kot so Coca-Cola, Ikea, Samsonite, Mercedes in Nissan. Med slovenskimi podjetji pa so se za rešitev Esponce med drugim že odločila podjetja Grafikarna, Lumar in zavarovalnica Adriatic Slovenica.

Prejemniki nagrad EuroCloud Europe bodo znani 15. oktobra 2013 v okviru kongresa EuroCloud v Luksemburgu, na katerem se bodo zbrali odločevalci na področju poslovanja v oblaku iz dvajsetih evropskih držav, ki si bodo izmenjali informacije in ideje o najnovejših spoznanjih iz sveta računalništva v oblaku.