• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Na EuroBasketu 2013 je podjetje NIL poskrbelo za nemoteno povezavo v svet

IT-podjetje NIL je z vzpostavitvijo brezžičnega in ožičenega omrežja na vseh prizoriščih evropskega košarkarskega prvenstva EuroBasket 2013 organizatorjem in novinarjem omogočil zanesljivo in varno povezavo z internetom ter nemoteno delo med prvenstvom, ki se je končalo v nedeljo, 22. septembra.

Foto: dreamstime

Za celotno informacijsko okolje in podporo na EuroBasketu 2013 je bilo odgovorno podjetje Normacom Plus, ki se je zaradi zahtevnosti in širine področja povezalo z različnimi domačimi dobavitelji.

NIL je na dogodku sodeloval pri načrtovanju in postavitvi mrežne infrastrukture, brezžične in ožičene, v vseh športnih dvoranah. Infrastruktura je organizatorjem in novinarjem omogočala zanesljivo in varno povezavo v internet ter nemoteno delo tekom celega prvenstva. Poleg načrtovanja ter postavitve brezžičnega in ožičenega omrežja je NIL poskrbel še za omrežno in spletno varnost (namestitev požarnih pregrad), med samim prvenstvom pa je izvajal tudi proaktivno spremljanje omrežja s pomočjo rešitve NIL Monitor ter infrastrukturo tudi v celoti upravljal.

»NIL je svojo vlogo na prvenstvu odigral odlično, saj na nobenem izmed prizorišč nismo imeli nobenih težav s povezljivostjo. Čeprav javnosti neviden, zato pa za nas toliko pomembnejši vidik organizacije dogodka, ki je zagotovil nemoteno delo več kot 1000 novinarjem z vsega sveta. Tudi to je pomembno prispevalo k njihovemu končnemu vtisu o prvenstvu in Sloveniji,« je povedal Rony Plevnik, vodja informatike v organizacijskem odboru EuroBasketa 2013.

Na vseh prizoriščih z izjemo največje dvorane v Stožicah so namestili od 300 do 400 LAN-priključkov, pokritost z brezžičnim signalom pa je zagotavljalo do 15 dostopnih točk v posamezni dvorani. V največji dvorani v Stožicah v Ljubljani, v kateri se je odvijal celoten drugi del prvenstva, pa so bile zmogljivosti močno povečane: 1500 LAN-priključkov in 33 brezžičnih dostopnih točk, ki so omogočale hkraten brezžičen dostop do omrežja več kot 800 odjemalcem – skupaj torej do 2300 napravam.

Kot so sporočili iz podjetja NIL, je postavitev omrežne infrastrukture na EuroBasketu 2013 zanje pomemben referenčni projekt. »Projekt je bil s tehničnega vidika zelo zahteven, zato sem ponosen, da je NIL s svojim znanjem in izkušnjami prispeval k odlični izvedbi prvenstva,« je po končanem prvenstvu povedal Aleš Zakrajšek, direktor prodaje v podjetju NIL Slovenija.