• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Merkurjeva aplikacija Vrtni čarovnik prejela nagrado za kreativnost

Mobilni aplikaciji Vrtni čarovnik Merkurjeve lastne blagovne znamke Mtech je strokovna žirija na letošnjem 43. tekmovanju Creativity International Awards v ZDA podelila srebrno nagrado.

Kot so utemeljili v žiriji, aplikacija izstopa »zaradi izrednega čutnega oblikovanja, visokega čustvenega doživetja uporabnika, vrhunskega uporabniškega vmesnika ter inovativne združitve prodajne funkcije in orodij za vsakodnevno uporabo«. Vrtni čarovnik je med peščico evropskih nagrajencev edina slovenska aplikacija in hkrati edina aplikacija trgovskih blagovnih znamk nasploh, so sporočili iz Merkurja.

»Mtech Vrtni čarovnik, ki je zasnovan posebej za tablične računalnike, je namenjen ljubiteljem vrtnarjenja in aktivnega oblikovanja zelenih ambientov, zato presega model trgovske digitalne informacijske vizitke oziroma platforme za distribucijo digitaliziranih prodajnih katalogov z nekaj video vsebinami,« pojasnjujejo v Merkurju. Aplikacija je namreč zasnovana kot vsakdanje interaktivno orodje, je učitelj in svetovalec hkrati. Vrtni čarovnik je nepogrešljiv spremljevalec vsakodnevnih aktivnosti v vrtu in domačem parku, saj kot osnovo za nasvete uporablja naravni lunin cikel, ki je temelj aktivnosti vsakega vrtnarja, tako domačega kot profesionalnega. Digitalen setveni koledar dopolnjuje kratek učbenik osnovnih znanj iz sadjarstva, vrtnarstva, okrasnih rastlin in trate, pa tudi poglobljen svetovalec za vrtna orodja in stroje, ki so na voljo v e-trgovini in v Merkurjevih trgovskih centrih.

Aplikacija je že od pomladi na voljo za tablične računalnike iPad in je brezplačno dostopna v trgovini App Store. V prihodnjih tednih bo enaka verzija Mtech Vrtnega čarovnika na voljo tudi za uporabnike Androidovih tablic v trgovini Google Play. Zaradi izjemnega uspeha in priljubljenosti med uporabniki pa je za prihodnjo sezono že v pripravi nova različica aplikacije, ki bo nadgrajena z orodjem za spremljanje in statistiko vremena ter z orodji in nasveti, ki bodo uporabnikom pomagali pri spremljanju kolobarjenja, vzdrževanja prsti in ostalih opravilih na vrtu.