• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Poslovne in finančne informacije na spletu iščejo predvsem moški

Po zadnjih podatkih raziskave MOSS informacije o poslovnih in finančnih storitvah zanimajo vsaj četrtino slovenskih spletnih uporabnikov.

Foto: dreamstime

Po podatkih raziskave Merjenje obiskanosti spletnih strani (MOSS), ki jo pod okriljem Slovenske oglaševalske zbornice izvaja podjetje Gemius Adria, informacije o poslovnih in finančnih storitvah zelo zanimajo 6,47 odstotka slovenskih spletnih uporabnikov, 19,39 odstotka pa jih je odgovorilo, da jih takšne informacije zanimajo. Četrtine (25,41 odstotka) uporabnikov informacije o poslovnih in finančnih storitvah niti zanimajo niti jih ne zanimajo, 22,12 odstotka spletnih uporabnikov te informacije ne zanimajo, 26,6 odstotka slovenskih spletnih uporabnikov pa je odgovorilo, da jih tovrstne informacije sploh ne zanimajo.

Med spletnimi uporabniki, ki jih informacije o poslovnih in finančnih storitvah zelo zanimajo, je 70,5 odstotka moških in 29,5 odstotka žensk. Največ spletnih uporabnikov, ki jih tovrstne informacije zelo zanimajo, je iz starostne skupine od 35 do 44 let.