• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Dela najboljših svetovnih digitalnih umetnikov na razstavi v Bukarešti

Od 25. do 29. julija 2013 bo v palači Ştirbei v Bukarešti na ogled razstava najboljših svetovnih digitalnih umetnikov, ki jo organizirata revija Lürzer’s Archive in romunska ustanova za promocijo tiska AdPrint.

Na razstavi z naslovom »200 najboljših digitalnih umetnikov po svetu« bodo predstavljena najboljša dela iz posebne izdaje revije Lürzer’s Archiva, albuma, ki združuje 506 podob dvestotih digitalnih umetnikov, med katerimi so tudi tajski ilustrator in fotograf Surachai Puthikulangkura, romunska kreativna agencija Carioca Studio in ameriška postprodukcijska hiša Upstairs Studio.

Dela, zbrana v albumu, so izbrali Michael Weinzettl, odgovorni urednik revije Lürzer’s Archive, Anne Telford, svobodna novinarka in urednica ter nekdanja izvršna urednica revije Communication Arts, Michael Jostmeier, dekan fakultete za oblikovanje pri Univerzi Georg-Simon-Ohm iz nemškega Nüremberga, in Chris Christodoulou, direktor britanske produkcijske hiše Saddington Baynes.

»Priprave na izdajo prvega albuma 200 najboljših digitalnih umetnikov na svetu so se začele konec leta 2010, saj smo hoteli prikazati dela, s katerimi so studii ustvarili »fantastične svetove« – podobe, ki se jih preprosto ne da fotografirati. Hoteli smo pokazati, kako osupljive so lahko danes možnosti ustvarjanja podob. Ocenili smo približno 5.000 del, izmed katerih jih je žirija izbrala 1.200, na koncu pa smo jih objavili 506, ki resnično predstavljajo smetano svetovne digitalne umetnosti. Na razstavi boste lahko videli nekaj lepih primerov, kaj vse zmore sodobna digitalna umetnost,« o albumu in razstavi pravi Michael Weinzettl.

Razstava je sicer drugi skupni projekt revije Lürzer’s Archive in romunske ustanove Adprint, katere cilj je promocija tiskanega oglaševanja, grafičnega oblikovanja in tiskanih medijev.