• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Dubai Lynx 2013: Festival obiskalo približno 700 udeležencev

Festival kreativnosti Dubai Lynx, ki ga organizira ista ekipa kot festival Kanski levi v Cannesu, se je začel včeraj, 10. marca 2013 v Dubaju, potekal pa bo še do srede, 13. marca.

Foto: dubailynx.com

Včeraj se je v Dubaju začel najpomembnejši regionalni festival kreativnosti na območju Bližnjega vzoda in Severne Afrike Dubai Lynx, ki ga organizira ista ekipa kot največji mednarodni oglaševalski festival Kanski levi. Festival in pester strokovni program festivala bo potekal do srede 13. marca, ko bodo podeljene nagrade najboljšim ustvarjalcem oglaševalskij akcij.

MENA (Meadle East in North Afrika) postaja vse pomembnejša svetovna regija – tako za proizvajalce dobrin in storitev kot tudi za komunikacijsko industrijo. Po ocenah organizatorjev živi na tem področju okoli 300 milijonov prebivalcev, katerih kupna moč je vse večja. Lanski protesti v Egiptu in drugih državah v regiji opozarjajo, da potekajo v MENA spremembe, ki bodo pomembno vplivale na življenja ljudi pa tudi na komunikacijsko panogo.

Globalna podjetja in komunikacijske mreže se zavedajo, da morajo biti prisotne tudi v tej regiji. Predstavniki komunikacijska mreža DDBO na primer se tega dobro zavedajo, saj na teh trgih zaposluje že 1.000 ljudi.

Regijo MENA predstavljajo: Maroko, Alžirija, Tunizija, Libija, Egipt, Libanon, Sirija, Jordanija, Irak, Iran, Svadska Arabija, Bahrain, Katar, Združeni arabski emirati, Jemen in Oman.