• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Cirque Éloize; CIRKOPOLIS - Cirkus kot navdih za kreativce

Cirkus danes ni več cirkus, kot se ga spomnite iz otroštva. Cirkus postaja umetnost - cirkuška umetnost.

Cirkus danes ni več cirkus, kot se ga spomnite iz otroštva. Cirkus postaja umetnost - cirkuška umetnost. V Cankarjevem domu si boste tako lahko v predsilvestrskih dneh ogledali predstavo Cirkopolis (27. - 31. december 2012).

V 85-minutni predstavi dvanajst umetnikov izvaja izpopolnjene akrobatske discipline, kot so žongliranje z diabolom, trapez, vratolomne vaje na vrvi in odskočni deski, vragolije z obroči in drogi, skupinske akrobacije in kontorzija. S platni in prosojnimi zasloni se ustvarja sanjska scenografija prepolna nadrealne in klovnske umišljenosti.

Cirkopolis z nepretrganim tokom akrobacij, glasbe, podob in iluzije ustvarja domišljijsko pokrajino, njene artistične bravure so poslastica za oči in čute. »Naše preproste vendar silovite podobe občinstvo popeljejo na domišljijsko potovanje.

Ob spremljavi izvirne avtorske glasbe se pojavljajo eklektični liki, ki lovijo ravnotežje na premici med resničnostjo in fantazijo. Oživijo v kreativnem okolju, kjer je mogoče vse.« Jeannot Painchaud, umetniški vodja Cirkopolisa.

Če potrebujete navdih, predstavo preprosto morate obiskati.