• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Na dogodku TEDxParkZvezda o »idejah, ki so se prejele«

V Ljubljani bo pod sloganom »ideje, ki so se prijele« prvič potekal dogodek TEDxParkZvezda. Dogodek, ki poteka pod pokroviteljstvom Effie Slovenija, bo vsebinsko posvečen izumom, inovacijam, inovativnim idejam in zgodbam, ki so postale del našega vsakdana.

Na dogodku bodo nastopili domači in tuji govorci, inovatorji ter ustvarjalci s področja medijev, oblikovanja, kulture in umetnosti. Dogodek bo potekal v soboto, 13. oktobra 2012 med 10. in 13. uro v Kinu Komuna v Ljubljani.

V kratkih 18-minutnih predavanjih bodo nastopili Peter Florjančič, eden najbolj znanih slovenskih izumiteljev; Jure Franko; nekdanji Elanov konstruktor, ki se je podpisal pod karving smuči; Gregor Zemljič, glasbenik, producent, oblikovalec zvoka, aranžer, performer, predavatelj in DJ; Donald Rose, kreativni direktor na televiziji POP TV in ustvarjalec najuspešnejših resničnostnih oddaj v Sloveniji ter Saša J. Mächtig, avtor številnih pomembnih slovenskih pridobitev na področju sodobnega dizajna in prejemnik prestižne nagrade v oblikovanju Red Dot Award.

O posebnem projektu, ki združuje umetnost in aktivizem – »Artivism« in »Beat Making Lab« bosta spregovorila Pierce Freelon, pevec glasbene zasedbe The Beast, predavatelj na University of North Carolina in avtor Hip-Hop učnega načrta za dijake in študente ter Stephen Levithin (Apple Juice Kid), osemkratni »beat battle« prvak in glasbeni producent, ki je sodeloval s številnimi zvenečimi imeni s področja glasbe.

Več informacij o projektu je dostopnih na naslovu: beatmakinglab.com