• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Organizacija festivala Cannes Lions 2020 ni ogrožena

Zaradi trenutnega spleta okoliščin in posledične odpovedi mednarodnega festivala kreativnosti Dubai Lynx (pa še drugih večjih dogodkov in prireditev po svetu) se upravičeno porajajo dvomi tudi o letošnji izvedbi njegovega velikega brata, festivala Cannes Lions. A organizacija Kanskih levov, ki so predvideni v tednu od 22. do 26. junija 2020, sodeč po odgovoru organizatorja, družbe Ascential Events, ni vprašljiva.

Spomnimo: konec tedna bi se moral v Dubaju začeti tridnevni mednarodni festival kreativnosti Dubai Lynx, a so se organizatorji odločili, da ga raje prestavijo. Namesto med 8. in 10. marcem 2020 bo tako potekal med 6. in 8. septembrom 2020.

Dubai Lynx, ki ga tako kot največji mednarodni festival kreativnosti Cannes Lions organizira družba Ascential Events, je po kongresumobilne tehnologije MWC 2020 v Barceloniže drugi odpovedani ali prestavljeni dogodek iz »naše« panogezaradi koronavirusa.

Kot so nam zagotovili v družbi Ascential, se za morebitno odpoved Kanskih levov ni treba bati. »Sočustvujemo s tistimi, ki jih je prizadel virus COVID-19. V tem trenutku je naša prioriteta varnost udeležencev in sodelujočih ekip. Pozorno bomo spremljali razvoj situacije, ki bi lahko vplival na dogodek. Sledimo navodilom s prizorišča, Svetovne zdravstvene organizacije in francoskih oblasti. To vključuje tudi pred kratkim napovedane začasne ukrepe o omejevanju organziacije dogodkov v Franciji,« so za MM izjavili njihovi predstavniki za odnose z javnostmi.