• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Zaradi koronavirusa prestavljen tudi Dubai Lynx

Konec tedna bi se moral v Dubaju začeti tridnevni mednarodni festival kreativnosti Dubai Lynx, a so se organizatorji odločili, da ga raje prestavijo. Namesto med 8. in 10. marcem 2020 bo tako potekal med 6. in 8. septembrom 2020.

Dubai Lynx, ki ga tako kot največji mednarodni festival kreativnosti Cannes Lions organizira družba Ascential Events, je po kongresumobilne tehnologije MWC 2020 v Barceloniže drugi odpovedani ali prestavljeni dogodek iz »naše« panoge.

»Nič ne bo z letošnjim Lynxom, saj je zaradi koronavirusa prestavljen na september.  Pri nas imamo sicer kar nekaj okužb – česar pa nam niti ne povedo – in večina regijskih letov je odpovedanih. V sosednje države, Bahrajn, Kuvajt in zlasti Iran, sploh ni mogoče potovati,« nam je sporočila MM-ova dopisnica Sonja Lavrenčič, ki se je nameravala udeležiti festivala in poročati o njem. Tako bomo šele jeseni izvedeli, katera so najkreativnejša oglaševalska dela Bližnjega vzhoda in Severne Afrike.

V takšnem spletu okoliščin se upravičeno poraja vprašanje, ali je ogrožena tudi organizacija festivala Cannes Lions, ki je predviden v tednu od 22. do 26. junija 2020. V času pisanja prispevka odgovora družbe Ascential še nismo prejeli.