• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Trije zimski botri obdarujejo otroke – sodelujte tudi vi

Praznični čas se bliža in trgovci za vsakim vogalom obljubljajo ugodne nakupe. Kaj pa, če bi letos kupili darilo za nekoga, ki ga sploh ne poznate? Za deklico iskrivih oči, ki ni še nikoli dobila nobene igrače. Ali za dečka, ki sanjari, da bo nekoč uspešen košarkar, pa mu starši še superg ne morejo kupiti. Ja, prazniki za otroke in starše iz socialno šibkejšega okolja, niso prav nič praznični, darila in obložena miza pa le tihe sanje.

Trije zimski botri uresničujejo otroške želje

Stisko otrok iz deprivilegiranih okolij zelo dobro poznajo prostovoljci v dobrodelni akciji Trije zimski botri, v okviru katerega delujejo Alia, Vanja in David ter mnogi drugi prostovoljci. Že več kot 6 let v tem času prebirajo pisemca, ki jih otroci pišejo Miklavžu, Božičku ali dedku Mrazu, v katerih zapišejo ali narišejo, kaj si želijo za darilo. Ta pisma se naložijo na spletno stran, po enostavni prijavi pa tri naključno izbrana romajo v e-nabiralnike tistih oseb, ki jim za stisko otrok ni vseeno. Ko potrdijo izbiro pisma, darilo za svojega otroka ali otroke dostavijo na dogovorjeno zbirno mesto, prostovoljci pa poskrbijo, da vsako izmed njih čimprej roma v prave roke.

Sliši se preprosto, ampak za pismi teh otrok, v katerih si želijo barbike, avtomobil na daljinsko upravljanje, športne drese, topla oblačil ter obutve in tudi paštete in kakava, so velikokrat, prevečkrat, pretresljive zgodbe. Majhna gesta vseh nas pa lahko njihovo stisko olajša. Vsaj za en dan.

December je pred vrati, otroci pa so še brez daril

Vsako leto je v akcijo vključenih več otrok, kar je zelo žalosten podatek. Letos je svoje pismo z željami poslalo že več kot 2000 otrok in kljub izjemnemu odzivu srčnih ljudi, še nekaj otrok čaka na svojega dobrega botra. Žal so to v večini pisemca otrok, ki si želijo bolj posebnih, tudi dražjih daril ali pa pisemca tistih otrok, kjer obdarovalci niso držali svoje obljube. Ne dovolimo, da bi kdo otrok ostal neobdarovan.

Otroke lahko enostavno osrečite z nekaj kliki na: https://trijezimskibotri.si/. Vaše darilo pričakujejo do 2. decembra 2019 na prevzemnih mestih, ki so navedena tu. Lahko pa sodelujete tudi s finančnim prispevkom v sklad akcije: Humanitarno in dobrodelno društvo Trije zimski botri, Tržaška cesta 36, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 3300 0000 9075 117, z referenco SI00 500, namen: darilo.

Vsi otroci imajo pravico do želja in sanj. Obdarovanje enako osreči tistega, ki dobi darilo, kot tistega, ki ga podari. Stopimo v akcijo zdaj!